Digitaal aanbod

Het kenbaar maken van het Hamse verleden, is onze hoofddoelstelling.Deze rubriek biedt dan ook toegang tot archiefindexen en allerlei oplijstingen.
Ook verwijzen we hier graag naar het Youtubekanaal van Heemkunde Ham. Onze collectie oude Hamse films wordt geleidelijk aan toegankelijk gemaakt.

De Hamse Schepenbank

Schepengichten

Transcripties van de oude originele schepenakten beginnende vanaf het jaar 1488 tot 1796, het begin van de Franse periode.

Het Notariaat

Notariaat

Transcripties van de originele 18de eeuwse notarisakten van notarissen met hun notariaat in het 'Land van Ham' (Oostham, Kwaadmechelen, Beverlo, Heppen en Leopoldsburg).

Daarnaast voor de 20ste eeuw ook notarissen uit Beverlo en Tessenderlo.

De Hamse kerkhoven

Kerkhof Oostham

Kerkhof Kwaadmechelen

Kerkhof Genendijk

Overzichten van de graven op de verschillende kerkhoven. Met gegevens van de overledene en familie, bidprentje en de plaats van het graf.
Genealogische gegevens gekoppeld met gichten en notariële akten.

Ten geleide:

Opmaken familiegeschiedenis presentatie

Familieverbanden met gekoppelde gichten en notariële akten.

Bevolkingsregister en -aantallen

Bevolkingsregisters Kwaadmechelen 1866-1910

Bevolkingsaantallen Oostham, Kwaadmechelen; Beverlo, Heppen en Leopoldsburg 1830-2009

Proces Verbaal Veldwachter 1828-1837